Zašto bi bilo jednostavno, kad može biti komplicirano

Iako će sve oči biti uprte u male ekrane, a misli daleko u Rusiji, vjerujemo kako ima i onih kojima je nogomet ipak najvažnija SPOREDNA stvar na svijetu. A kultura prva

USUSRET VIZUALNIM STUDIJIMA

Nakon što je održana konferencija čiji je cilj bio ponuditi različite perspektive o statusu vizualnih studija danas, ne samo kroz metateorijski pristup koji se bavi samom disciplinom nego također i razmatranjem njezinih odnosa s pojedinim vizualnim fenomenima – od umjetnosti, pokretnih slika i dizajna do mode i performansa, u Osijeku će biti održana promocija knjige Krešimira Purgra „Ususret vizualnim studijima u Osijeku“. Na promociji će govorit sam autor, te Ana-Marija Koljanin i Igor Loinjak. Ipak, kako bismo vam omogućili da uživate i u nogometu i u kulturi, početak promocije pomaknuli smo na 18 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti.

“KAD – TAD” MORALO SE DOGODITI

E pa, drage žene, napokon imamo nešto pametno za vas dok muški dio populacije gleda nogomet. “Kad – tad” moralo se dogoditi. Idemo se malo bolje upoznati i to na najbolji mogući način – kroz kazališnu predstavu. NE MEĐUSOBNO, VEĆ SAME SEBE. Ideja za predstavu potekla je iz Facebook statusa Ide Jurjević koja je u svojoj cvjećarni bilježila crtice iz života, vrlo često uparene promišljanjima o literaturi koju je u tom trenutku proučavala. Za potrebe predstave, materijal je proširen drugim dokumentarnim izvorima (autobiografskim, upitnik na koji su odgovarale anonimne žene), a inspiracija za teme improvizacija proizašla je iz filozofije Simone Weil (Težina i milost) i teorije Camille Pagliae (Seksualna lica). Autorice kažu kako je priroda žene specifično determinirana vremenom te da gledaju kako to utječe na različite segmente života. A autorice su redateljica Marina Pejnović, te glumice Mia Biondić, Nataša Kopeč i Ivana Krizmanić, uz već spomenutu Ivu Jurjević. Dođite nam u Barutanu, u 21 sat.

X