Usprkos nogometnoj utakmici, Barutana nije sinoć bila prazna

Valpovački vlastelini Prandau-Normann

Velika izložba “Valpovački vlastelini Prandau-Normann” dobila je svoj velik, istoimeni katalog. Kako je na preedstavljanju u Lapidariju Muzeja Slavonije istaknula Marina Vinaj, izložba traje neko kraće ili dulje vrijeme, no jednom kada je zatvorena, pada u zaborav. Kada su u pitanju ovako značajne izložbe, svakako zaslužuju imati katalog koji će poslužiti generacijama koje dolaze da nauče ponešto. A ova vlastelinska obitelj to svakako zaslužuje.

Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom

Kratkovidni krt zaželio si je za rođendan kolač od sira. Dvojica pingvina su kolač u međuvremenu pojela do posljednje mrvice. Na nadomjestak se ne može ni pomisliti jer pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom! I tada se još pojavi kokoš u štiklama sa usisivačem koji gubi ulje i čini se posjeduje svoju vlastitu volju. I kaos je savršen.
Apsurdan kazališni tekst pun čudnovatih situacija i smiješnih slika o zapravo jako ozbiljnoj ljudskoj slabosti – davanju. Najkraći je ovo opis predstve “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom” nastale prema tekstu Ulricha Huba. Jučer je više no uspješno odrađena generalna proba i sve je spremno za večerašnju premijeru.

Travelogue

Usprkos nogometnoj utakmici, Barutana nije sinoć bila prazna. 30-ak Osječana sa zanimanjem je pratilo plesno nadmetanje mladosti i iskustva. Naime, Travelogue Plesne mreže Hrvatske ishodište nalazi u susretu izvođačkog tima koji se sastoji od mladog (Flego, Vrdoljak) i starijeg izvedbenog para (Sibila, Valenta). Su-postavljajući te dvije izvedbene kvalitete i snage (mladost nasuprot iskustvu) TRAVELOGUE otvara niz intrigantnih pristupa istraživanju plesnog nasljeđa, kao i mehanizma pamćenja, pohranjivanja, ali i predviđanja budućnosti plesa.

X