U utorak, 6. srpnja na Osječkome ljetu kulture dva programa

U 20 sati pozivamo u Galeriju Knifer na izložbu „Why so serious?“ u organizaciji HDLU Osijek i Međunaronog grafičkog centra iz Ljubljane. Izlažu Jaka Babnik, Mario Čaušić, Krunoslav Dundović, SmallbutDangers (Simon Hudolin i Mateja Rojc), Mladen Stropnik, Sonja Vulpes.

Izložba pod nazivom Why so Serious? donosi nam najnoviju produkciju te neka starija ne baš često izlagana djela umjetnika u kojima svaki od njih na svoj način istražuje proceduralne zakonitosti umjetničkoga medija i njegovu uključenost u izražajnu svakodnevicu postojeće društvene stvarnosti.

U 21 sat slijedi još jedna praizvedba Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Dramskog studija za srednjoškolce „Bon Ton iza duge“ koju je prema strip slikovnici Dražena Alerića dramatizirala i režirala Areta Ćurković.
„Predstava govori o ljubavi u bilo kojem smjeru i odnosu, o raznim sferama i važnosti kulture, sporta i svih onih esencija koje čine život živim. Ova predstava nas kroz ljubav, prijateljstvo, povezanost iznova uči o spoznaji ljubavi i bića kao bitka. Ova nas predstava upozorava kako moramo čuvati empatiju i humanost. Ova predstava govori o bitku bića koje može stvoriti čaroliju, a čarolija, zna se, kad jednom započne ništa je više ne može zaustaviti. Ova predstava i ova mladost vam žele poručiti da nađete svoju ampulu sreće, svoj putujući oblak i preuzmete odgovornost i brigu kako za svoj grad, tako i za čitav planet jer samo ćete tada uspjeti razumjeti spoznaju da oni koji imaju više, znaju više (ili jednostavno imaju više sreće) to nesebično dijele ostalima, istaknula je redateljica Areta Ćurković. Dodala je i zahvalu svima koji su sudjelovali na projektu: scenografu Davoru Molnaru, kostimografkinjama Tončici Knez i Lorni Kalazić Jelić te HNK u Osijeku i Plesnom studiju Shine na posudbi dijela kostima, skladatelju Stjepku Galoviću – Kandžiji, oblikovatelju rasvjete Igoru Eleku i kolegi glumcu Gordanu Marijanoviću koji je bio zadužen za scenski pokret, šminku i masku, ali i „svakom Biću koje je bilo istinska esencija ljubavi i sreće na ovom projektu.“

Radujemo se vašem dolasku!

X