U nedjelju, 11. srpnja na Osječkome ljetu kulture

U sklopu Oljkića Glazbena škola Franje Kuhača izvest će završni koncert s početkom u 20 sati na terasi Kulturnoga centra Osijek. Ovim programom zaključujemo ovogodišnji Oljkić.

Drama „Da sam ptica“ Nikoline Bogdanović u izvedbi Fiji Grupe d.o.o. na rasporedu je u Parku kralja Petra Krešimira IV u 21 sat. Redateljica je Arija Rizvić, a igraju Darija Lorenci Flatz i Tarik Filipović. Riječ je o kazališnoj predstavi koja govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću.

Slijedi reprizna izvedba predstave „Pakao (pandemije, potresa, pohlepe i požude) Dantea Alighieria u režiji Ivana Lea Leme. Predstava je na rasporedu je u 22 sata Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. U predstavi igraju Petra Bernarda Blašković, Tea Šimić, Anđela Kusić, Nina Vidan, Martina Mandek, Martina Terzić, Mihael Elijaš, Filip Sever, Lovro Ivanković, Ivan Simon i Matko Duvnjak. Koreografiju potpisuje Leo Mujić, dramaturgiju Nina Skorup, glazbu Zvonimir Dusper, a izbor kostima i oblikovanje rasvjete redatelj Ivan Leo Lemo.

Radujemo se vašem dolasku!

X