U četvrtak, 8. srpnja na Osječkome ljetu kulture:

Premijera predstave za djecu „Močvarovci“ bit će održana u Kulturnom centru u Osijeku s početkom u 19 sati, a u sklopu Oljkića koji donosi pregršt programa za djecu i ove godine. Riječ je o diplomskom ispitu iz lutkarske režije mlade Ane Šantar pod mentorskim vodstvom Tamare Kučinović. U predstavi igraju Rea Kamenski-Bačun, Sara Baričević, Ana Cmrečnjak, Toni Leaković i Nikola Radoš.

Istovremeno, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti bit će otvorena izložba „Budimski slikar Matija Žeravić (1702.-1771.)“. Kustosi su Zsuzsanna Korhecz Papp i Ivan Roth.

U dva termina 21 sat i 23 sata na glavnoj festivalskoj pozornici bit će izvedena drama „Tesla – prilagođavanje anđela“ Teatra Erato, Ka’bine i Kulturno informativnog centra Zagreb. Igraju Momčilo Otašević i Vladimir Posavec-Tušek koji je ujedno i redatelj i dramaturg predstave. Ova je predstava umjetnički doprinos razotkrivanju jednog genijalnog znanstvenika i mudrog duhovnog bića. U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec – Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri dosada je ostvario preko 70 uloga. Misterioznog gospodina Smitha igra Momčilo Otašević, višestruko nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac.

Promocija knjige Mije Dimšić odgođena je, a o novom ćete terminu biti na vrijeme obaviješteni.

X