Svjetska praizvedba koncerta “Esseker” za svečano otvorenje Osječkoga ljeta kulture 2021.

Svjetskom prazivedbom koncerta za glasovir i simfonijski orkestar “Esseker” Davora Bobića u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra uz solistu Konstantina Krasnitskog na glasoviru pod ravnanjem Davora Kelića svečano će biti otvoreno Osječko ljeto kulture 2021. “Esseker” je inspiriran gradom Osijekom, a nastao je u razdoblju od 2017. do 2019. godine kao skladba u tri dijela (Gornji grad, Tvrđa i Donji grad) vođena idejnom niti – vožnjom tramvajem kroz grad na Dravi.

Skladatelj, pedagog i organizator Davor Bobić već je gotovo dvadeset godina svojom umjetničkom i pedagoškom aktivnošću vezan uz grad Osijek kojemu ujedno posvećuje spomenuto ostvarenje u kojemu će kao solist nastupiti i vrhunski pijanist, također profesor osječke Akademije Konstantin Krasnitski. Praizvedbom će ravnati osječki asistent Davor Kelić, šef dirigent Hrvatskog komornog orkestra.

Ovo je četvrto skladateljevo djelo koje će svoju službenu svjetsku praizvedbu doživjeti u Osijeku.

Nakon ove praizvedbe Hrvatski komorni orkestar izvest će Simfoniju br.35 u C-duru K.425 “Linz” Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Program prvog dana najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj odvijat će se na glavnoj festivalskoj pozornici u Parku kralja Petra Krešimira IV, a svečano će ga otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Posjetitelje će pozdraviti i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, te župan osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Molimo gledatelje da na program dođu nešto ranije kako bi osigurali svoje mjesto, te kako bi se svim posjetiteljima mogla izmjeriti temperatura.

Svi programi Osječkoga ljeta kulture za građane su besplatni, te nije potrebno podizati ulaznice, dovoljno je doći na vrijeme i uživati u jednom od 53 programa na 14 lokacija.

Radujemo se vašem dolasku!

» OLJK program – 30. lipanj 2021.

X