STIGAO NAM ANTUN MOTIKA

Zahvaljujući dobrim odnosima koje naš grad gaji s većinom drugih hrvatskih gradova, česta je prilika da imamo u gostima neku izložbu. No ova koja je sinoć otvorena u Galeriji Waldinger, doista je nešto posebno. Posebice zato što je riječ o dijelu djela Antuna Motike koja dosad nisu bila previše pred očima javnosti. Čak ni u Puli iz koje nam je stigao ovaj dio Zbirke umjetnina Grada Pule – Donacije Antun Motika. Upravo zato izložbom se želi skrenuti pozornost na umjetnikove fotokolaže, kao jedan od segmenata relativno neistraženog područja njegova širokog stvaralaštva, a istovremeno pridonijeti i njihovom vrednovanju.

Fotokolaže predstavljene izložbom u galeriji Waldinger možemo grupirati u nekoliko tematskih skupina, s obzirom na dominantni motiv, istaknula je na otvorenju kustosica Branka Benčić.

Ravnateljica Gradskih galerija i zamjenica predsjednice OO OLJK-a 2016 Ljerka Hedl istaknula je kako se nada da će i naš grad uskoro prepoznati vrijednost donacija umjetničkih djela te da će u gornjim prostorijama Galerije Waldinger zaživjeti stalni postav.

Izložbu, koju možete u Waldingeru pogledati do kraja srpnja, otvorio je zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš.

X