RUJANA JEGER BEZ DLAKE NA JEZIKU!

Ujedno se tako, „Bez dlake na jeziku“, zove i Rujanina knjiga iz 2013. koju je promovirala sinoć u sklopu OLJK-a 2016. 120 ljubitelja dobre knjige, od kojih je većina sa sobom povela i psa, jer bila je to književna veče s psom, okupilo se u proširenom dvorištu GISKO-a, prostoru za koji rijetki Osječani znaju da postoji. A krije velike potencijale, čak i mali bazen nastao u vrijeme davnog osječkog gradonačelnika Hengla.

Rujana je malo manje od sat i pol vremena govorila o životu s psima, zašto ga imati – zašto ne imati, udomiti ili kupiti, govorila je o ponašanju vlasnika pasa, ali i odnosu ljudima bez pasa prema istima (i vlasnicima i psima). Bez dociranja, bez velikih savjeta, jednostavno iz svog višedesetljetnog iskustva života s psima. Uz dobru dozu humora, uspoređujući često pse s muškarcima, a kroz čitavo druženje provukla se i pokoja priča o seksu, psovka, … sve u svemu – Rujana se okupljenim Osječanima potpuno otvorila, pročitala i pokoje poglavlje iz knjige, te najavila da bi uskoro mogla napisati i svojevrsni nastavak.

I naravno, sa sobom iz Osijeka povela jednog psa. Prvotna namjera je odvesti ga kod prijateljice koja će ga privremeno udomiti. No, nismo sigurni na kojoj će adresi završiti.

X