Prilagodili smo se nogometu… što nam drugo preostaje

I 13. dan OLJK-a ispašta zbog nogometa. Promocija kataloga izložbe „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“ započet će u sat vremena prije no što je planirano, u 18 sati, u Lapidariju Muzeja Slavonije. U isto vrijeme, nešto malo zapadnije, u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Dječje kazalište Branka Mihaljevića održat će generalnu probu otvorenu za javnost svoje predstave „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“. Početak je također u 18 sati. Jedino što je ostalo nepromijenjeno jest plesna predstava „Traveloque“ Plesne mreže Hrvatske, u 22 sata u Barutani.

PINGVINI NE ZNAJU ISPEĆI KOLAČ SA SIROM

Kratkovidni krt zaželio si je za rođendan kolač od sira. Dvojica pingvina su kolač u međuvremenu pojela do posljednje mrvice. Na nadomjestak se ne može ni pomisliti jer pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom! I tada se još pojavi kokoš sa usisivačem koji gubi ulje i čini se posjeduje svoju vlastitu volju. I kaos je savršen.

Apsurdan kazališni tekst pun čudnovatih situacija i smiješnih slika o zapravo jako ozbiljnoj ljudskoj slabosti – davanju. Najkraći je ovo opis predstve “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom” nastale prema tekstu Ulricha Huba. Redatelj, prevoditelj i dramaturg je Damir Mađarić, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, a za kostime je zadužena Marija Šarić Ban.

TRAVELOQUE

Travelogue Plesne mreže Hrvatske ishodište nalazi u susretu izvođačkog tima koji se sastoji od mladog (Flego, Vrdoljak) i starijeg izvedbenog para (Sibila, Valenta). Su-postavljajući te dvije izvedbene kvalitete i snage (mladost nasuprot iskustvu) TRAVELOQUE otvara niz intrigantnih pristupa istraživanju plesnog nasljeđa, kao i mehanizma pamćenja, pohranjivanja, ali i predviđanja budućnosti plesa. Rad je inspiriran poezijom Maka Dizdara.

Makovim riječima: „Ti znaš da put od tebe do mene nije isto što i put od mene do tebe“

X