Pretposljednji je dan pred nama, a donosi čak četiri programa…

RADIONICA GRAFIKE

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika organiziralo je sedmu po redu međunarodnu radionicu umjetničke grafike. Umjetnici već nekoliko dana vrijedno rade, a sutra će građanima pokazati što su dosad učinili. Jer njihov rad potrajat će do 15. srpnja. Sve skupa ugostit će nas na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, u kampusu u 17 sati i 30 minuta.

NOVA KNJIGA DRAGE HEDLA

“Vrijeme seksa u doba nevinosti” naziv je novog romana poznatog osječkog novinara ali i spisatelja Drage Hedla. Promocija će biti održana u dvorištu III. (matematičke) Gimnazije u Osijeku, a o knjizi će, uz autora, govoriti Ivana Bodrožić, Kristijan Vujičić i Davor Špišić. Početak je u 19 sati.

“PINGVINI NE ZNAJU ISPEĆI KOLAČ SA SIROM”

Nakon generalne probe, vrijeme je za premijeu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku koje uvijek, na najbolji mogući način, sudjeluje u programu Osječkog ljeta kulture. Ovoga puta s izvrsnom predstavom nastalom prema tekstu Ulricha Huba. Nikako nemojte propustiti pogledati što se dogodi kada dva pingvina pojedu rođendanski kolač krtu i kako se u čitavu tu priču uklapa kokoška u štiklama. Ambijentalna izvedba u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta (ulaz pokraj Doma tehnike), započet će u 21 sat.

“BISTRI VITEZ DON QUIJOTE OD MACHE”

Pretposljednji dan OLJK-a zatvorit će gosti iz prijateljskog grada Tuzle. Narodno pozorište Tuzla dolazi nam s dramom “Bistri vitez don Quijote od Manche”. Osim što je definirao roman kao književnu vrstu, Servantes je svojim „Don Quijotom“ otvorio mnoge mentalne kanale koji su toliko suvremeni da je sasvim razumljivo što su i u novom tisućljeću tako živi i zdravi i što se mi danas time bavimo. Sreća da je tako! Parodija, ironija, intertekstualnost, autosarkazam, blesava sprdnja pomješana sa dubokom emocijom, koja s njom ruku pod ruku ide, samo su neki od elemenata koje nalazimo u ovoj predstavi. Početak je u 21 sat i 30 minuta, u dvorištu Rektorata.

X