Predstavljena premijera Dječjeg kazališta “Ja magarac”

Jedna od posebnosti Osječkog ljeta kulture, i programi na koje su organizatori izuzetno ponosni, jesu premijere osječkih kulturnih institucija. Svoju vjernost OLJK-u i ove godine Dječje kazalište Branka Mihaljevića izrazilo je na najbolji mogući način – premijerom predstave “Ja magarac” nastale prema knjizi Zvonimira Baloga.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham istaknuo je kako se izuzetno veseli što Dječje kazalište već tradicionalno OLJK-u daruje premijere, izrazivši nadu da će se idućih godina i HNK u Osijeku vratiti “na taj kolosijek”. Zahvalivši kazalištu na suradnji, zamjenica predsjednice Organizacijskog odbora OLJK-a 2016 Ljerka Hedl rekla je kako je ona u kontinuiranom radovanju već 16 godina, pa i duže, koliko traje povezanost OLJK-a i Dječjeg kazališta.

Redatelj Dražen Ferenčina poručio je kako je to predstava za djecu literarne i kazališne gurmane, jer Balog ide korak dalje od “običnih” bajki koje djeca inače vole. On ih upozorava na sve relativnosti svih životnih sustava, rekao je Ferenčina poručivši roditeljima da se pripreme na jako puno pitanja nakon što djeca odgledaju predstavu. Dramatizaciju potpisuje Nives Madunić Barišić koja je istaknula kako je preraditi Baloga bilo izuzetno teško, jer iako se njegovi tekstovi čine kao veseli i duhoviti u svakome od njih ustvari se krije i ozbiljna poruka. Upravo tu priču pretočiti u priču koja će ostati u glavama gledatelja bio je najteži zadatak.

Premijera će biti održana u ambijentalnom okruženju, u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, u petak, 1. srpnja, s početkom u 21 sat.

X