Otvorenje

Dragi naši!

Napokon je došao i taj dan, 29. lipnja, Dan zaštitnika našega Osijeka, svetih Petra i Pavla, i dan kada otvaramo Osječko ljeto kulture 2016. koje će potrajati sve do 12. srpnja.

U iduća dva tjedna donosimo vam 28 različitih programa iz svih segmenata umjetnosti, što je činjenica na koju smo iznimno ponosni i kojom se rijetko koja slična manifestacija može pohvaliti. Sve započinje večeras u 21 sat u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku predstavom Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

I ove godine, predstavu koja otvara OLJK 2016 Osijeku i Osječanima poklanja Grad Zagreb i njihov gradonačelnik Milan Bandić, na čemu smo im iznimno zahvalni. Vjerujemo kako svi osječki ljubitelji kulture znaju da u našem HNK-u nema puno mjesta, stoga smo odlučili samo za ovaj program osigurati ulaznice. Pozivamo vas da, od 9 sati, dođete na blagajnu HNK, gdje svatko može podići dvije ulaznice. Za one koji ne stignu na vrijeme, ipak imamo dobru vijest! Čak bismo rekli – odličnu! Svjesni kako se za programe OLJK-a uvijek traži stolac više, odlučili smo u dvorištu HNK postaviti video-zid na kojem će okupljeni moći gledati otvorenje i predstavu „Gospođica iz Maxima“. Zašto je vijest odlična? Navest ćemo vam samo dva razloga, iako ih je puno – u predstavi ćete moći uživati na svježem ljetnom zraku, gledajući je iz jednog od 300 postavljenih stolaca, a usto ćete u stanci dobiti i čašu vrhunskog vina! Pa sad vi recite da to nije izvrsno!

Dođite, uživajte i započnimo svi zajedno, u dobrom raspoloženju, još jedno dvotjedno kulturno druženje!

Tags:
X