ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE OLJK-a 2016

14 dana, 28 programa na 13 lokacija, 361 umjetnik, 9.675 posjetitelja, 645 tisuća kuna – tako u brojkama izgleda netom završeno Osječko ljeto kulture 2016.

Program koji je doista iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji, ni među publikom, ni među kritikom i strukom, ove godine nije doživio nijednu zamjerku, istaknuto je na završnoj konferenciji za novinare OLJK-a 2016. Iako nije zahvalno nikoga isticati, vlastite produkcije nešto su čemu se mora dati poseban naglasak – premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića “Ja magarac”, izložba Sokol Zlatka Boureka, izložba Antuna Motike, dva performance-a. Premijernu osječku izvedbu doživio je i dokumentarni film “Razred”, nagrađivan na dva festivala.

No, program koji će ostati jako dugo u pamćenju ljubitelja kulture svakako je predstava SNP Novi Sad “Na Drini ćuprija”, koja je osim kulturne vrijednosti, dodatno podigla i razinu suradnje dva grada, te pokazala otvorenost Osijeka. Na završnoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Ivan Vrkić posebno je pohvalio publiku, ali i organizacijski odbor koji odradio više no kvalitetan program.

Tags:
X