Nešto drugačiji utorak od planiranog

Utorak će na Osječkom ljetu kulture izgledati prilično drugačije no što je planirano.

Kako smo vas već izvijestili, umjesto Noći filmske glazbe, na programu je, od 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu izvedba rock-melodrame “Osječki long, long play”. Podsjećamo, s obzirom da je riječ o izvedbi u sklopu OLJK-a 2018., ulaz će biti besplatan.

U isto vrijeme, ali u amfiteatru Eurodoma, koncert će održati Mia Dimšić i Fluentes, osječki Porinovci. Ovaj je koncert prvotno planiran za srijedu, no zbog polufinalne nogometne utakmice SP-a, odlučili smo ga prebaciti na dan ranije, i to u natkriven prostor, za svaki slučaj.

Književna večer s Ivanom Šojat i predstava Multimedijalni kolibe ostaju kako je planirano, dakle, “Ezan” će biti predstavljen u GISKO-u u 19 sati i 30 minuta, a mala igra za slušanje (i gledanje) priča o povijesti radija “Hoerspiel” u 20 sati i 30 minuta. Tijekom burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija, 10 izvođača (glumaca, glazbenika, pisaca) žonglira proizvodeći zvučne efekte uživo (foleys), atmosfere, glazbu i tišinu nudeći percepciji različite puteve. Koriste i tekstove 30-ak autora iz cijelog svijeta koji su oblikovani u fragmentarnoj dramaturškoj cjelini istražujući u izvedbi granice između etera i teatra. Hoerspiel je premijerno izvedena u studenom 2013. i od tada neprestano igra u nezavisnoj produkciji i van kazališnih institucija, te je rijedak primjer takve održivosti s obzirom na brojnost izvođača i tehničku zahtjevnost.

X