Najava programa za 10. srpnja 2015.

16 do 19 sati
Zgrada Odsjeka za likovnu umjetnost u Campusu

Kako bi se potaknuo daljnji kontinuirani razvoj umjetničke grafike u gradu Osijeku, a time i u cijeloj Hrvatskoj, 2012. godine nastao je projekt: „Međunarodna radionica umjetničke grafike“.

Pod projektom će se u Osijeku, u sklopu Osječkog ljeta kulture 2015 od 5. do 15. srpnja 2015. godine, po četvrti puta, održati Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek (IWAGO 4 – International workshop of art graphic Osijek).

U nastojanju promicanja kulture i približavanja grafičkog stvaralaštva naših umjetnika građanima grada Osijeka, ali i svim ostalim posjetiteljima, održati će se dan otvorenih vrata i završna izložba:

„Dan otvorenih vrata Međunarodne radionice umjetničke grafike Osijek 2015“
Petak, 10. srpnja
Od 16:00 do 19:00 sati
@ Umjetnička Akademija u Osijeku (grafički atelieri)

– Završetkom saziva slijedi jednodnevna izložba radova sudionika „Međunarodne radionice umjetničke grafike Osijek – IWAGO 4″
Srijeda, 14. srpnja
19:00 sati
@ Umjetnička Akademija u Osijeku (grafički atelieri)

IWAGO – Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek
HDLU Osijek / Galerija Kazamat

http://iwagoosijek.wordpress.com

20 sati
ŽAR NA VODI, književna večer s Dragom Hedlom
Kompa

U programu književne večeri, uz domaćina Dragu Hedla, sudjeluju: Predrag Lucić, Nenad Rizvanović, Jagna Pogačnik, Teofil Pančić, Dario Topić, Anita Schmidt i moderator Davor Špišić.

21 sat
Willy Russell: RITINA ŠKOLA, Kazalište Planet Art, Zagreb,
Ljetna pozornica kulturnog centra Eurodom

Komedija u kojoj igraju Nataša Janjić (Rita) i Marko Torjanac (Pravdan), a koji je ujedno odgovoran i za prijevod teksta, prilagodbu, scenografiju i režiju.

O ‘RITI’

Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’? Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos… U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz ‘Ritine škole’ gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

22 sata
ČARUGA – ogledalo vremena, dokumentarni film
Galerija Waldinger

Projekcija dokumentarca Državnoga arhiva u Osijeku, a koji je temeljen na arhivskom gradivu sudskom spisu Državnog arhivu u Osijeku.

Proizvodnja: FILM54

Organizacijski odbor OLJK 2015.
Dražena Vrselja, predsjednica

X