Mjuziklom “Mamma Mia!” otvoreno Osječko ljeto kulture 2015.

Pred prepunim gledalištem dvorane “Gradski vrt”, Zagrebačko je gradsko kazalište Komedija izvedbom mjuzikla “Mamma Mia!” otvorilo ovogodišnje, 15. po redu, Osječko ljeto kulture.

Prigodnim riječima publici su se obratili: zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić, koji je i proglasio Osječko ljeto kulture 2015. otvorenim.

Pokrovitelj predstave “Mamma Mia!” je Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, kojima u ime organizatora Grada Osijeka, i ovim putem upućujemo najiskreniju zahvalu!

Cijeli je ansambl, kao i izvrstan orkestar, držao osječku publiku u sjajnom glazbenom raspoloženju puna dva i pol sata, a posebice su na svoje došli ljubitelji legendarne grupe ABBA.

Za glazbu i stihove mjuzikla Mamma Mia! zaslužni su Benny Andersson i Björn Ulvaeus, a neke su pjesme nastale u suradnji sa Stigom Andersonom. Autorica teksta je Catherine Johnson, dok ga je na hrvatski adaptirao Dražen Bratulić.

Redatelj i koreograf je Igor Barberić te dirigent Dinko Appelt.

Mamma Mia! prikazivana do danas u više od četrdeset zemalja, za istaknuti je Broadway na Manhhattanu, a svakim danom broj zemalja se uvećava. Do danas je Mamma Mia! vidjelo više od 54 milijuna ljudi i nije onda ni čudo što je mjuzikl imao prestižnu brzinu premijera, bržu nego i jedan mjuzikl u povijesti.

X