LJUBITELJI JAZZA DOŠLI NA SVOJE! PRVI PUT!

Ne znam jeste li svjesni koliko u Osijeku ima ljudi koji vole jazz. Ja nisam mislila da ih je toliko. Jer ako je sinoć u dvorištu Rektorata bilo njih 400, znači da je riječ o respektabilnoj brojci. Jer naravno da nisu svi sinoć bili tamo. Iako s druge strane, da biste slušali Lassea Lindgrena i Big Constellation, i ne morate biti obožavatelj jazza. Dovoljno je da znate ponešto o njemu, i da recimo, volite bend ABBA. Jer dobar dio njihova repertoara čine uprave pjesme poput Voulez Vous, Gimme, Gimme, Gimme ili Dancing Queen kojima su i otvorili koncert. A tu su i skladbe Maynarda Fergusona.

Švedski trubač i multiinstrumentalist Lasse Lindgren, u europskim je jazz krugovima sinonim za veliku sviračku energiju, zavidno umijeće vladanja instrumentom, sjajnog bandleadera! I sve je to pokazao i dokazao i na jučeršnjem koncertu. Novi elan za izvođenje Fergusonovih aranžmana našao je u 12 glazbenika iz Zagreba, Ljubljane, Beograda, Bolzana, Maribora, Varaždina, Osijeka i Koprivnice okupljenima u LasseLindgren & BIG Constellation.

Zašto u naslovu stoji „prvi put“? Iz dva razloga – prvi je jer je ovo Lindgrenu prvi dolazak u Osijek, mi se nadamo ne i posljednji, a drugi – jer će ljubitelji jazza, na ovom OLJK-u 2016, još jednom doći na svoje! Već sutra!

X