“Lipin Grand Prix koncert”

“Lipin Grand Prix koncert”, zapravo je tradicionalni Godišnji koncert koji Lipa redovito održava krajem svake sezone. Ovaj koncert će biti poseban, jer je posvećen obilježavanju nedavnog novog velikog međunarodnog uspjeha Društva, ostvarenog na jakom svjetskom natjecanju pjevačkih zborova International Choral Celebration and Competition, održanog u Salzburgu.

Podsjetimo, tada su lipašice i lipaši u jakoj konkurenciji osvojili doslovce sve što se osvojiti moglo.

Na koncertu će lipašice i lipaši, a cappella ili uz pratnju nekoliko instrumenata (klavir, cajon bubanj, viseće zvono), otpjevati 15-ak raznovrsnih i stilski različitih skladbi domaćih i inozemnih skladatelja čijom su izvedbom u proteklih nekoliko godina postizali uspjehe na natjecanjima pjevačkih zborova ili u pojedinim velikim glazbeno-scenskim projektima. Uz pjesme, čija je izvedba bila zaslužna za niz nagrada i priznanja u Salzburgu, lipašice i lipaši otpjevat će i nekoliko atraktivnih, ležernijih i opuštenijih pjesama, idealnih za ljetne vrućine.

Ulaz je slobodan, a sve posjetitelje čeka i malo slatko iznenađenje vezano uz glazbenog genija Wolfganga Amadeusa Mozarta koji je rođen u Salzburgu.

“Lipin Grand Prix koncert” bit će održan u petak, 30. lipnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta, u Muzeju Slavonije, u atriju zgrade Glavne straže u Tvrđi.

X