Glumci iz Zagvozda i ISTINA

Koliko je istina bitna? Isplati li se biti iskren i govoriti istinu, ili je glavni lik predstave “Istina” Miki doista u pravu kada tvrdi da je bolje lagati?! I kada kaže da, kada bi svi ljudi na svijetu govorili samo istinu, ne bi bilo nijednog ljubavnog para?! Čovjek koji se kroz čitavu priču zalaže za laž i laganje, na kraju se jedini naljuti kada shvati da su ga svi oko njega lagali. Ili mu nisu govorili istinu. Ima li uopće u tome razlike – lagati i ne govoriti istinu? Ili je ovo drugo samo deminutiv za ono prvo…

U životu definitivno postoje situacije u kojima je neke stvari bolje prešutjeti. Jer nikada ne znate hoće nekoga povrijediti činjenica da ste mu “puštali u tenisu godinu i pol dana”… kao što je to slučaj s Mikijem.

Odlična predstava, a kakva bi mogla biti uz Vedrana Mlikotu, Milu Elegović i Hanu Hegedušić. I Osječanima malo poznatog Damira Poljička koji je publiku osvojio već prvim izlaskom na scenu. A publike iz večeri u večer sve više i više – 500 popunjenih stolaca u dvorištu Rektorata, barem stotinu onih koji su stajali, a svima još valja dodati i 300-tinjak naših sugrađana, među kojima je bio i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji su “Istinu” pratili ispred video-zida na Trgu sv. Trojstva.

Glumci iz Zagvozda, dođite nam i dogodine.

X