Ecija Ojdanić

Razgovore ugodne ovoga petka vodimo s jednim od najprepoznatljivijih lica malih ekrana.

Kad se kamere ugase, Ecija Ojdanić je žena koja vodi vlastito kazalište, majka dvoje osnovnoškolaca, supruga i strastvena ljubiteljica vježbanja.

Gledatelji Osječkog ljeta kulture zadnjih su vas godina imali prilike vidjeti u nekoliko potpuno različita glumačka ostvarenja, u drami Kako život, komediji Brodolomke, crnohumornoj predstavi OtpisaNE! Nezahvalno pitanje, no koja je uloga zahtjevnija?

Sve su mi jednako drage i uživam igrati sve 3 uloge. Ali uloga Dinke je nastala kroz glumačke improvizacije, tako da sam i ja koautorica teksta. Evo, dajem njoj malu prednost.

Osječko ljeto kulture vrlo je popularan događaj u gradu svake godine. Za izvedbe se uvijek traži mjesto više. Kakva su vaša iskustva i dojmovi?

Najljepši mogući. Istančana osječka u prekrasnom prostoru, redovi za ulaznice, prvorazredni kulturni događaj, i svečanost za nas glumce.

Ravnateljica ste i osnivačica Kazališta Moruzgva, s vašim ansamblom gostujete u mnogim gradovima. Kako izgleda jedno takvo putovanje na odredište, primjerice u Osijek?

Veselo. Uvijek su putovanja u kombiju prostor kad se puno smijemo, šalimo, uvijek je to neki mali maturalac. A još je to putovanje ljepše kad je odredište tako divan i gostoljubiv grad poput Osijeka.

X