Dragi naši, sutra radimo od 10 do 22 ;-)

U petak, 6. srpnja na OLJK-u pogledajte …

“Bila jednom jedna…”

Trodnevnom druženju u sklopu Međunarodnog festivala slikovnice „Čuvari priča“ bliži se kraj. Sretni i zadovoljni velikim odazivom sudionika radionica (u što nismo ni sumnjali) najavljujemo i svečano zatvaranje Festivala događajem nazvanim „Bila jednom jedna …. sjajna izložba“. Festival ćemo zatvoriti, a izložbu otvoriti u Muzeju likovnih umjetnosti, u 18 sati.

“Majstori”

Predstava “Majstori” Teatra To go i Hrvatskog kazališta Pečuh govori o dvojici majstora koji su dobili radni zadatak: izraditi i postaviti semafor za regulaciju prometa ispred škole. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je marljiv, ali nespretan. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. Predstava „Majstori“ odličan je medij za aktivno učenje i ponavljanje o važnosti odgovornog ponašanja u prometu te pridonosi osnaživanju samopouzdanja djece u prometu, upozorava na prometna pravila i potiče socijalizaciju među vršnjacima. Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta, predstavu smo prisiljeni prebaciti u zamjenski, zatvoreni prostor, u Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Početak ostaje isti – 19 sati.

“Glumačko sazrijevanje” Mire Perić

“Točno se sjećam sekunde kada se rodila ideja o knjizi, sjećam se svoga iznenadnog pitanja: A zašto glumci više ne pišu knjige? – glumci u kazališnoj kavani samo su mirno nastavili razgovor o upravo odigranoj predstavi, a argumentirane primjedbe kako se što večeras glumilo ostale su zapisane u prolaznosti zraka. I tako, nenametljivo, knjiga se počela stvarati 2007. godine.” Riječi su ovo koje stoje u uvodu u knjigu “Glumačko sazrijevanje” glumice, a sada i spisateljice, Mire Perić, koja će biti predstavljena u sklopu OLJK-a 2018. O knjizi će govoriti Emina Berbić Kolar, Robert Raponja i autorica, a zbog najavljenog lošeg vremena promocija će biti održana u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, a ne kako je planirano u dvorištu. Početak je nepromijenjen – 20 sati.

“Konstelacije”

Ako niste uspjeli ugrabiti stolac i pogledati praizvedbu „Konstelacija“ nastalih prema tekstu Nicka Paynea, nova prilika pruža vam se u petak, u 21 sat. Mjesto nepromijenjeno – Barutana.

Veselimo se još jednom druženju, u programom prebogatom danu.

X