Čehovljev VIŠNJIK u još jednom terminu

Dragi Oljkovci,

zbog velikog interesa publike za predstavom Višnjik, Osječko ljeto kulture, Hrvatsko narodno kazalište i Gradsko dramsko kazalište Gavella poklanjaju vam još jednu izvedbu. Svi zainteresirani moći će ju ponovno pogledati u novom terminu, 9. srpnja (četvrtak) u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeka. Predstava počinje u 21 sat.

Osječko ljeto kulture zatvaramo u srijedu, 8. srpnja koncertom Asambla Lado, a dodatni termin predstave Višnjik dokaz je kako osječka publika živi kazalište.

Oljk svima!

“Radi se o komadu koji je izrazito aktualan, zanimljiv pisac koji se uvijek javlja u nekim prijelomnim vremenima. Tko nešto malo zna o Višnjiku zna da govori o nekom prošlom vremenu, a novo se još uvijek nije dogodilo. Svi čekamo to neko novo normalno, a Čehov upravo govori o tim stvarima i zato je iznimno aktualan.” redatelj predstave Dražen Ferenčina.

“Meni je intimno Čehov najdraži pisac i bila sam iznimno sretna kada sam radila na ovoj predstavi. Imali smo nekoliko generalnih proba i nadamo se da će i premijera super proći. Jedva čekamo svima pokazati što smo za vas pripremili.” glumica Sandra Lončarić.

“Sjećam se da smo na prvom semestru na akademiji radili Čehova, no 20 i nešto godina poslije ovo je zaista jedno fantastično iskustvo, raditi jednoga od najvećih pisaca u priči koja je ujedno zanimljiva, zabavna i zahtjevna. Ovo što ćemo vam pokazati je dokaz da kazališta nisu samo zgrade nego da su kazališta ljudi.” glumac Enes Vejzović.

X