Bliži se najdraže vrijeme kulturoljubaca – vrijeme Osječkog ljeta kulture 2017

9.675 magična je brojka koju smo prošle godine dosegnuli. Riječ je o broju vas, ljubitelja kulture, koji zajedno s nama koji vam donosimo i prezentiramo kulturne poslastice, s nestrpljenjem očekujete 29. lipnja. I ove godine Organizacijski odbor dao je sve od sebe kako bi u naš Osijek doveo najzanimljivije, najpopularnije, najtraženije i najgledanije kulturne sadržaje. I vjerujemo da im je to pošlo za rukom, a jesmo li u pravu potvrdit ćete upravo vi, svojim posjetima. I ove ćete godine, dragi sugrađani, sve programe OLJK-a 2017. moći pogledati besplatno, jer dobru tradiciju ne treba mijenjati, zna to gradonačelnik Ivan Vrkić.

Kazališna, glazbena i koncertna, likovna, književna, plesna, filmska i novomedijska umjetnost prezentirat će vam se kroz dva tjedna i 41 programa na deset lokacija.

Osječko ljeto kulture 2017. svečano otvaramo Verdijevom operom Nabucco u izvedbi HNK u Osijeku, dok će KUD „Osijek 1862.“ i violončelistica Ana Rucner koncertom zatvoriti OLJK 2017.

Ono što uvijek s ponosom ističemo jest vlastita produkcija OLJK-a 2017.. Riječ je o premijeri predstave “James i divovska breskva” u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku prema tekstu Roalda Dahla.

Kroz proteklih 16 godina naviknuli smo vas i na međunarodni karakter OLJK-a, a nećemo vas iznevjeriti niti ove godine. Posebice valja istaknuti “Europu i Svijet”, Austriju sa St Polten baletom, Barcelonu sa suvremenim plesnim perfomansom Julijane Tomić Fajdetić, prijateljski Pech sa Svjetskim zborom mladih, Indiju s plesnom večeri Rajasthani glazbe i večer australske glazbe Dubravka Lapainea.

Naš je cilj vidjeti nestrpljenje i iščekivanje na vašim licima uoči programa, ali i zadovoljstvo i dobre vibre po završetku – pa makar izašli i uplakanih lica.

Zaokružite 29. lipnja na svojim kalendarima, pozovite prijatelje i uživjamo svi skupa do 12. srpnja u još jednom Osječkom ljetu kulture

Veselimo se novome druženju!

X