„BELLA FIGURA“

Koliko komplicirani ljudski odnosi mogu biti. Koliko nam emocije kompliciraju život, htjeli mi to ili ne. Koliko možemo biti licemjerni. Koliko se možemo praviti ludi. O svemu tomu, i još koječemu, govori predstava HNK u Zagrebu „Bella figura“ odigrana sinoć u dvorištu Rektorata u sklopu OLJK-a 2016.

On i ona – ljubavnici, jer on je oženjen, susreću najbolju prijateljicu njegove žene koja dolazi na večeru s nevjenčanim suprugom i njegovom majkom. Prepirke, svađe, čak i fizički nasrtaji, pretvaraju večer koja je za jedne trebala biti romantična, a za druge proslava majčina rođendana u niz međusobnih sukoba. Samo na trenutke smiješna, ili kako je Lana Barić rekla gorko smiješna, poput primjerice situacije kada poklonjene sandale uspiju nakratko izmiriti dvije žene.

Lana Barić, Olga Pakalović, Ksenija Marinković, Dušan Bućan i Milan Pleština donijeli su životnu situaciju u kojoj se svatko od nas može naći. U svakom trenutku, u bilo kojoj od uloga. Bella figura, lik koji će počiniti samoubojstvo skočivši s mosta, ipak nitko od njih nije postao.

X