Amar Bukvić

Amar Bukvić hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac.

Vrlo uspješan ako je suditi po uvijek do kraja ispunjenom gledalištu Osječkog ljeta kulture ali i brojnim osvojenim nacionalnim glumačkim nagradama.

Svoje dojmove o Osijeku i Osječkom ljetu kulture otkriva nam sam Amar u današnjim razgovorima ugodnim.

Redovito briljirate u nastupima na Osječkom ljutu kulture, publika izvrsno prihvaća kako vas tako i predstave u kojima igrate. Koja je izvedba po vama bila najzahtjevnija, za koju ste se najduže pripremali?

Sigurno bi izdvojio predstavu “Kisik” Ivana Viripajeva u režiji Aide Bukvić koja je ujedno i bila produkcija samog Osječkog ljeta kulture. Bilo je to već sada davne 2012. godine. Aida i Marijana Fumić koja je vrlo vješto prilagodila Viripajeva za Barutanu, a Olga Pakalović i ja smo, u toj duo drami, imali zbilja neke sjajne glumačke momente.

Kako se osjećate nakon predstava s obzirom na intenzitet davanja sebe publici, uživljavanje u priču i ulogu? Vjerujemo da se s jedne strane u potpunosti “ispraznite”, a s druge “napunite” reakcijama publike?

Kazalište je zaista takvo da u mnogo čemu ovisi o publici. Publika nekad i usmjerava predstavu tako da je nama i svaka pojedina izvedba neke predstave drugačija! Naravno da dolazi do neke vrste ispražnjena kod nas glumaca, ali to je samo pokazatelj da ste kao glumac živjeli na sceni. Kazalište je uistinu magično!

Kakav je domaćin Osječko ljeto kulture? Jeste li kroz sve ove godine nastupanja u Osijeku uspjeli upoznati grad?

Osijek poznajem jako dobro! OLJK je na svoj način zbilja poseban! Volim Osijek i ljude u njemu. Za Osijek i Osječko ljeto kulture vežu me divna sjećanja i jedva čekam doći opet!

X